ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ευτυχισμένοι

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ευτυχισμένοι

Juli 3, 2022 0 Von admin

Οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ευχαριστημένοι. και είναι γεγονός. Αλλά αυτό που είναι το παρόν, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα το μέλλον. Σίγουρα δεν ήταν έτσι στο παρελθόν. Όμως όλα άλλαξαν πριν από περίπου επτά χιλιάδες χρόνια.

Η ζωή των νομάδων, η φυσικά ευέλικτη κοινωνική δομή που διέπεται από τη σύνδεση και την ισότητα για να βοηθήσει τα ποσοστά επιβίωσης των ανθρώπων, σταδιακά εξαφανίστηκε.

Όταν η ζωή ήταν σκληρή αλλά όμορφη

Ως νομάδες, δεν μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα από όσα χωρούσαν οι τσέπες μας. Βασιζόμασταν στην επικοινωνία για να γνωρίζουμε ποια φυτά ήταν ασφαλή και ποια όχι και ποιος λόφος έπιασε φωτιά. Έπρεπε να δουλέψουμε μαζί, ως ένα, για να μείνουμε ζωντανοί. Κανείς δεν ήταν καλύτερος ή πιο σημαντικός από τον άλλον. Η ηλικία, το φύλο και οι φυσικές ικανότητες δεν καθόρισαν τα ανθρώπινα όντα αλλά μάλλον – τους ρόλους τους ως μέρος της κοινωνίας.

Όταν η ζωή έγινε πιο εύκολη αλλά η ομορφιά μαράθηκε

Η άνοδος των γεωργικών τεχνολογιών, οι μονοθεϊστικές θρησκείες, η πατριαρχία και η ξαφνική εμφάνιση προσωπικής ιδιοκτησίας επαναπροσδιόρισαν το πώς βλέπει η ανθρωπότητα τον εαυτό της. Αυτό που κάποτε γινόταν στο όνομα σου και εμένα, τώρα γίνεται μόνο στο όνομα «εγώ».

Η υπόσχεση της γονικής μέριμνας χάνεται κάπως για πολλές μητέρες και μπαμπάδες εκεί έξω. Νιώθουν ότι αυτοί "πρέπει" να είναι χαρούμενοι που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αλλά κατά κάποιο τρόπο, απλά δεν είναι. Νιώθεις μερικές φορές το ίδιο; Θέλετε ο ρόλος του γονέα να είναι πιο ικανοποιητικός; Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε σήμερα.

Τι είναι η ζωή, τέλος πάντων;

Τα τελευταία επτά χιλιάδες χρόνια, έχουμε αποστασιοποιηθεί συστηματικά από τον φυσικό ανθρωπισμό. Αλλάξαμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, τους άλλους γύρω μας και την κοινωνία συνολικά. Τώρα πρέπει να είμαστε κάτι για να φτάσουμε κάπου καλύτερα. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί, πιο πλούσιοι, πιο έξυπνοι και πιο όμορφοι για να μπορούμε να νιώσουμε ότι η ύπαρξή μας δικαιώνεται και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αυτό που ξεκίνησε με την Αγροτική Επανάσταση εντάθηκε με τη Νεολιθική και Βιομηχανική Επανάσταση και έγινε αυτό που είναι σήμερα όταν ο κόσμος μεταπήδησε στον Καπιταλισμό. Ο φόβος, η ενοχή και η ντροπή έγιναν το δεύτερο δέρμα μας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε καν πώς μας κυβερνά αυτό το παράδειγμα.

Πού πήγε η Ευτυχία;

Ένας εκπληκτικός αριθμός ερευνών προηγούμενων και τρεχουσών δεκαετιών δείχνει ότι η ευτυχία είναι ένας κοινός στόχος για τα περισσότερα ανθρώπινα όντα, αλλά όλο και λιγότεροι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι.

Η κατάθλιψη, η μοναξιά, το διαζύγιο, η έλλειψη αυτοεκτίμησης και τα ποσοστά αυτοκτονιών εκτοξεύονται. υπάρχει βία και πόλεμος παντού. Οι περισσότεροι γονείς στις δυτικές κοινωνίες δεν είναι ευχαριστημένοι. Γιατί αυτό?

Χάσαμε τη σύνδεση

Μια ζωή αποστασιοποιημένη είναι το φυσικό αποτέλεσμα όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα κάποιος που φταίει, ντροπή ή φόβο.

Η καταστροφική διχοτόμηση καλού και κακού παίρνει τους ανθρώπους και τους μετατρέπει σε εχθρούς. παίρνει γονείς και παιδιά και μετατρέπει τη ζωή τους σε εμπόλεμη ζώνη.

Αν το διαβάζετε αυτό, το διαβάζετε επειδή ήδη κάνετε τα πράγματα διαφορετικά ή ψάχνετε να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά – να αναθρέψετε τα παιδιά σας διαφορετικά.

Και η σύνδεση είναι η ΜΟΝΗ απάντηση

Όταν το «καλό» και το «κακό» παραμερίζονται, τα μάτια μας ανοίγουν ξαφνικά για να δούμε τι ΕΙΝΑΙ. Απλά είναι? χωρίς κρίση, φόβο, ενοχή ή ντροπή. Χωρίς αυτά τα εμπόδια, μπορούμε να συνδεθούμε και να αναπτυχθούμε μαζί. Όπως θα έπρεπε να κάνουμε. Την άλλη μέρα, στο δικό μου Ομάδα Facebook, ρώτησα τα μέλη τι μπορεί να συμβεί αν σταματούσαν να εστιάζουν στη συμπεριφορά των παιδιών τους. Ένα μέλος έγραψε: «Θα μπορώ να τη δω για τον έξυπνο και καταπληκτικό άνθρωπο που είναι». ΜΠΑΜ.

Ξεκινά από σένα, με μένα και με τα παιδιά μας.

Είμαστε η αυγή μιας νέας γενιάς, ενός νέου κόσμου – ενός κόσμου όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το ΝΑΙ παρά ΟΧΙ. Ένας κόσμος όπου το να δίνεις εκλαμβάνεται ως λήψη. Ένας κόσμος όπου η αγάπη, η αποδοχή, η συμπόνια και η ενσυναίσθηση είναι τα μόνα κίνητρα. Ένας κόσμος απόλυτης αποδοχής του εαυτού, ένας κόσμος χωρίς συγκρίσεις.

Θέλω να σου κάνω το δώρο της αποδοχής. Να ξέρετε ότι τα περισσότερα από αυτά που κρίνετε ως αρνητικά σήμερα δεν θα έχουν σημασία σε 5, 10 ή 15 χρόνια από τώρα. Αλλά αυτό που κρίνετε ως θετικό – θα.

Είστε έτοιμοι να καλωσορίσετε την ευτυχία και πάλι στη γονεϊκότητα; Γίνετε μέλος της ομάδας υποστήριξης για τη ζωή και τη γονική μέριμνα στο Facebook. Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω 🙂

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένας τόσο μπερδεμένος και προκλητικός ρόλος. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο, αλλά όλοι φαίνεται να ξέρουν τι κάνετε λάθος. Ωστόσο, εδώ είναι το θέμα, η ανατροφή των παιδιών υποτίθεται ότι είναι μια χαρούμενη περιπέτεια, αλλά τα καταλάβαμε όλα λάθος... Εάν νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε ξανά - πατήστε για να διαβάσετε.

Η ανατροφή των παιδιών είναι γεμάτη από ΠΡΕΠΕΙ - ένα από αυτά - θα πρέπει να είστε ευτυχισμένοι. Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι; Όταν τα πράγματα παύουν να λειτουργούν για εμάς ως γονείς, είναι μια έκκληση για αλλαγή. Σήκωσέ το.

Μπορείς. Η ευτυχία υποτίθεται ότι είναι η φυσική αίσθηση που συνοδεύει αυτό το υπέροχο ταξίδι. αλλά για πολλούς δεν είναι. Αν θέλετε να μάθετε τι συνέβη, διαβάστε περισσότερα εδώ.