Η πιο βασική δεξιότητα ζωής για να διδάξετε το παιδί σας ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο βασική δεξιότητα ζωής για να διδάξετε το παιδί σας ΣΗΜΕΡΑ

Juli 24, 2022 0 Von admin

Τα ανθρώπινα όντα γεννιούνται για να είναι αρνητικά. έτσι ακριβώς είναι. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει σκοπό να μας προστατεύει. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να αναζητά συνεχώς τον κίνδυνο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα «σωστά» μόνο εάν επικεντρωθούμε στο «λάθος». Νομίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε το ΝΑΙ μόνο αν φωνάζουμε συνεχώς ΟΧΙ. Σκέφτεστε τα παιδιά σας, σας ακούγεται οικείο;

Η θετική σκέψη είναι η πιο ουσιαστική δεξιότητα ζωής που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας σήμερα, και για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους:

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται βλέποντας το φλιτζάνι μισοάδειο, αλλά δεν χρειάζεται να μείνουν έτσι για μια ζωή. Έτσι ενσταλάζετε τη θετική σκέψη και τη θετική επικοινωνία στο παιδί σας, ακόμα κι αν είναι μόλις δύο ετών. Έτσι μεγαλώνεις έναν θετικό σκεπτόμενο, που είναι ευγενικός και συμπονετικός. Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς στα πρώτα χρόνια της ανατροφής τους είναι αυτή που ονομάζεται περίφημα Τρομερά Δύο. μάλλον έχετε ακούσει τα πάντα γι‘ αυτό 🙂 Και το θέμα είναι ότι μόλις εμείς, οι γονείς, μπούμε στη ζώνη της ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου και μάθουμε πώς να χορεύουμε δίπλα του αντί να διακόπτουμε τον ρυθμό του, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Και συμβαίνει αρκετά γρήγορα. Όταν συμβαίνει, η ζωή μας γίνεται ξαφνικά ευχάριστη και βάζουμε τα παιδιά μας ο δρόμος προς την επιτυχία, η θετική νοοτροπία και η θετική ζωή.

Πίσω από τις Σκηνές των Τρομερών Δύο

Κάτι μαγικό, θαυματουργό και απολύτως εκπληκτικό συμβαίνει σε ανθρώπους γύρω στην ηλικία των δύο ετών – ξαφνικά καταλαβαίνουν ότι είναι άνθρωποι! Ότι έχουν τη δική τους ταυτότητα, τις δικές τους επιθυμίες και τις δικές τους σκέψεις.

Αν αυτό σας ακούγεται τυχαίο, σκεφτείτε ότι μέχρι πριν από ένα δευτερόλεπτο πίστευαν ότι ήταν προέκτασή σας. Δεν είχαν δηλαδή το γνώση της ύπαρξης.

Εφόσον αυτή η γνώση εμφανίζεται ξαφνικά, η διαφοροποίηση από τους γονείς τους είναι το πρώτο λογικό βήμα – και είναι λογικό. Όταν λες ναι, θα πουν όχι, και το αντίστροφο.

Θέλετε να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί που θα γίνει ένας χαρούμενος, θετικός και επιτυχημένος ενήλικας; Μια δεξιότητα ζωής μπορεί να κάνει και τα δύο. Διαβάστε περισσότερα.

Δημιουργούμε το Τρομερό στα ΔΥΟ

Ζούμε σε μια επικριτική κοινωνία. αυτό είναι άλλο ένα «ακριβώς αυτό» γεγονός. Αποδίδουμε ηθικές κρίσεις σε οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας, το παίρνουμε προσωπικά και πιστεύουμε ότι αντανακλά πάνω μας. κάπως. Και προσπαθούμε να σπάσουμε το φυσικό ΟΧΙ των παιδιών μας, ώστε να μπορούμε να νιώθουμε ότι έχουμε τον έλεγχο και σαν να ανταποκρινόμαστε στον γονεϊκό μας ρόλο. Εδώ ξεκινούν οι περισσότεροι καβγάδες και οι αγώνες εξουσίας.

Και αν δεν το αλλάξουμε αυτό τώρα, έτσι θα μοιάζει η ανατροφή των παιδιών για τα επόμενα χρόνια.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ

Όταν εστιάζουμε στο παιδί, στη γιορτή της ζωής του παιδιού και στην νεοαποκτηθείσα αυτονομία του, αρχίζουμε να βιώνουμε τα πάντα διαφορετικά.

Κάθε φορά που οι άνθρωποι λένε όχι σε ένα πράγμα, λένε ΝΑΙ σε ένα άλλο; απλά δεν το ξέρουν. Και αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους, όσο χρονών κι αν είναι.

Η πιο κρίσιμη δεξιότητα ζωής που μπορούν να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι η ικανότητα της θετικής σκέψης – του να βρίσκουν το ΝΑΙ που κρύβεται κάτω από κάθε ΟΧΙ και να το μεταδίδουν.

Ο δρόμος προς τη θετική νοοτροπία

Θυμάστε που είπαμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος προορίζεται για αρνητικότητα; Είναι πράγματι έτσι, αλλά όσο πιο μικρά εισάγουμε τα παιδιά στη θετικότητα – τόσο πιο προσιτό και συνηθισμένο αυτό νευρολογική οδό γίνεται.

Η ανθρώπινη εμπειρία χτίζεται τούβλο τούβλο από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του και τα τούβλα της θετικότητας είναι απαραίτητα. Αυτά τα τούβλα κάνουν τη διαφορά μεταξύ μιας νοοτροπίας «μπορώ να κάνω» και μιας νοοτροπίας «δεν μπορώ να κάνω». Είναι η διαφορά μεταξύ του „Με αγαπούν και με εκτιμούν“ και „Σε μισώ. είσαι η χειρότερη μαμά όλων των εποχών!». Είναι η διαφορά μεταξύ αυτών που βλέπουν το μισοάδειο φλιτζάνι και εκείνων που βλέπουν το γεμάτο.

The Beautiful Twos in Real Life

Το παιδί σας δεν χρειάζεται να σας ακούει μόνο και μόνο επειδή είστε μαμά. Το παιδί σας δεν χρειάζεται να σας υπακούει (γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι φτιαγμένος να διαμαρτύρεται γι‘ αυτό). Ούτε το θέλεις αυτό από το παιδί σου.

Αυτό που αναζητάτε είναι η επιλογή, η ελεύθερη επιλογή να σας ακούσει, η ελεύθερη επιλογή να ακολουθήσετε το παράδειγμά σας από ένα μέρος ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣΗΣ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μάθετε στο παιδί σας να βρίσκει το ΝΑΙ κάτω από το ΟΧΙ του. Για αυτό, πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε ότι το ΟΧΙ τους έχει να κάνει με εσάς, και αντ‘ αυτού – να τους βοηθήσετε να δουν ότι έχει να κάνει με αυτά!

«Όταν λες ότι δεν θέλεις να φας βραδινό, εσυ τι θελεις„;

«Όταν λες ότι δεν θέλεις να πας σπίτι, εσυ τι θελεις„;

«Όταν λες ότι δεν θέλεις να κοιμηθείς ακόμα, εσυ τι θελεις„;

Όλες αυτές οι περιπτώσεις όπου επιμένατε, πείθατε ή διεκδικούσατε τη δύναμή σας – αντικαταστήστε τις με μια απλή ερώτηση που επιτρέπει στο παιδί σας να αισθάνεται ότι το βλέπουν και το ακούνε, αυτόνομο, αποδεκτό και το τιμούν για αυτό που είναι σήμερα.

Η Γλώσσα του ΝΑΙ

Η θετική σκέψη είναι η πιο ουσιαστική δεξιότητα ζωής που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας σήμερα. Με όλη μου τη δουλειά με τους γονείς τα τελευταία επτά χρόνια, διαπίστωσα ότι η ικανότητα να βλέπω και να επικοινωνώ το ΝΑΙ είναι ό,τι περισσότερο λείπει από τη σύγχρονη ανατροφή των παιδιών και αυτή για την οποία πληρώνουμε το υψηλότερο τίμημα. Εμείς και τα παιδιά μας.

Με αυτό το κίνητρο στο μυαλό, έχω δημοσιεύσει Jacky and Raff and the Language of YESμε βάση τις πρακτικές Mindfulness, τη μη βίαιη επικοινωνία και τη θετική νοοτροπία.

Μπορείτε να λάβετε το αντίγραφό σας μέσω του my δικτυακός τόπος ή Αμαζόνα, και σας ενθαρρύνω να το κάνετε αυτό. Έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να βοηθήσει τις οικογένειες να επιτύχουν η Γλώσσα του YES.

Θέλετε να μιλήσουμε περισσότερο; Γίνετε μέλος της ομάδας υποστήριξης για τη ζωή και τη γονική μέριμνα στο Facebook; πολλές όμορφες μεταμορφώσεις ξεκινούν εκεί 🙂

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού ξεκινά από την 1η ημέρα, αλλά οι περισσότερες λαμβάνουν χώρα μεταξύ δύο και τριών ετών. Ξέρεις, αυτή τη φάση που λέμε τα τρομερά δύο; Είναι τρομερά μόνο όταν προσπαθούμε να πάμε ενάντια στη φύση. Έτσι θα χαρείτε να μεγαλώσετε ένα παιδί δύο ετών και το παιδί σας θα γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας. Συνέχισε να διαβάζεις :)
Θέλετε να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί που θα γίνει ένας χαρούμενος, θετικός και επιτυχημένος ενήλικας; Μια δεξιότητα ζωής μπορεί να κάνει και τα δύο. Διαβάστε περισσότερα.
Η ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού ξεκινά από την 1η ημέρα, αλλά οι περισσότερες λαμβάνουν χώρα μεταξύ δύο και τριών ετών. Ξέρεις, αυτή τη φάση που λέμε τα τρομερά δύο; Είναι τρομερά μόνο όταν προσπαθούμε να πάμε ενάντια στη φύση. Έτσι θα χαρείτε να μεγαλώσετε ένα παιδί δύο ετών και το παιδί σας θα γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας. Συνέχισε να διαβάζεις :)