Προβολή αποφοίτων: Γνωρίστε τον Mike Stanley

Προβολή αποφοίτων: Γνωρίστε τον Mike Stanley

Juni 16, 2022 0 Von admin
15.06.22

Το Outward Bound δεν μπήκε στη ζωή του Mike Stanley ως 14χρονος μαθητής γυμνασίου ή κατά τη διάρκεια ενός κενού έτους στο κολέγιο. Ο Mike βρήκε τον Outward Bound, και τελικά τον εαυτό του, ως 54χρονος.

Ήταν 1987 και ο Μάικ ήξερε ότι χρειαζόταν και ήθελε περισσότερα. Ως 29χρονος βετεράνος της Γουόλ Στριτ, ο Μάικ έκανε μια ζωή μετακινώντας για μιάμιση ώρα από και προς τη Νέα Υόρκη κάθε μέρα. Τα Σαββατοκύριακά του ήταν η απόδρασή του όταν ο ίδιος και η οικογένειά του τα περνούσαν κάνοντας κανό, ιστιοπλοΐα ή σκι.

Μέχρι το 1988 ήξερε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή. Εγγράφηκε σε μια διαδρομή για σκι αντοχής και έλκηθρο σκύλου προς τα έξω τον Ιανουάριο στη Μινεσότα. Μέσα από τις αρνητικές θερμοκρασίες 40 μοιρών και τη φυσική πρόκληση της βύθισης σε μια τρύπα πάγου σε χαμηλές θερμοκρασίες, η εμπειρία του Mike αποδείχθηκε ότι άλλαξε τη ζωή.

Στο τέλος του μαθήματος του, ο Mike έκανε αίτηση σε τρία Outward Bound Schools για να γίνει εκπαιδευτής. Ο Tino O’Brien, Διευθυντής Προγράμματος του Hurricane Island, προσέλαβε τον Mike ως βοηθό εκπαιδευτή σε ηλικία 55 ετών.

«Λένε ότι οι εκπαιδευτές αλλάζουν – και σώζουν – πολλές ζωές στο Outward Bound, αλλά η ζωή που έσωσα ήταν δική μου. Είναι το μόνο που ήθελα να κάνω».

Ο Mike γρήγορα έγινε κύριος εκπαιδευτής και υπηρέτησε σε αυτόν τον ρόλο για 18 χρόνια μέχρι την ηλικία των 74 ετών.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς ο Outward Bound διαμόρφωσε τη ζωή του στα 50 του: «Ήμουν δεσμευμένος προς τα έξω όλη μου τη ζωή, απλά δεν το ήξερα. Ήμουν τόσο κολλημένος σε αυτό που πήγα σπίτι στο Νιου Τζέρσεϋ και ξεκίνησα το New Jersey Leadership Corps το 2003.»

Λόγω του Mike και του πάθους του για το Outward Bound, έχει αλλάξει πάνω από 450 μαθητές μέσω του New Jersey Leadership Corp που διασχίζει το Philadelphia Outward Bound School.