Τι να περιμένετε σε μια αποστολή προς τα έξω: Τα μαθησιακά αποτελέσματα

Τι να περιμένετε σε μια αποστολή προς τα έξω: Τα μαθησιακά αποτελέσματα

Juli 5, 2022 0 Von admin

Η εγγραφή σε μια αποστολή Outward Bound δεν είναι εύκολη. Γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το αν είστε γονιός ενός μαθητή ή ο ίδιος που πηγαίνει στην αποστολή, η διαδικασία και οι ημέρες πριν από την εμπειρία μπορεί να γεμίσουν με ερωτήσεις. Από ποιος θα είναι μαζί μου προς την τι να συσκευάσω ή ακόμη και πού πάμε? Ελπίζουμε να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις στη σειρά τεσσάρων μερών μας: Τι να περιμένετε σε μια αποστολή προς τα έξω.

Το τέταρτο στη λίστα με το τι να περιμένετε είναι τα αποτελέσματα με τα οποία θα φύγετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να κοιτάξει ένας εκπαιδευτής για τα μαθησιακά αποτελέσματα και τους τομείς ανάπτυξης που θα ανακαλύψετε στην αποστολή σας.

Όταν αποφασίζετε να πάτε σε μια αποστολή προς τα έξω, ξεκινάτε μια διαδικασία εκμάθησης που ξεκινά πριν από την αποστολή σας και τελειώνει πολύ αργότερα. Κάποια αποτελέσματα μπορεί να γίνουν αντιληπτά αμέσως, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να γίνουν εμφανή. Αυτά τα αποτελέσματα κυμαίνονται από τη σωματική ανάπτυξη έως την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Η μάθηση ξεκινά όταν εγγραφείτε

Πολλοί φοιτητές που δεσμεύονται από το εξωτερικό αρχίζουν να μαθαίνουν και να αλλάζουν στη διαδικασία προετοιμασίας για να συνεχίσουν την πορεία τους. Αφού υποβάλετε αίτηση για μια αποστολή, θα συνεργαστείτε με έναν Σύμβουλο Μαθημάτων για να σας καθοδηγήσει ώστε να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια περιπέτεια μοναδικής πρόκλησης. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία αίτησης μαθήματος ως την πρώτη από τις πολλές ευκαιρίες για να θέσετε στόχους και προθέσεις για ανάπτυξη. Θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τι σας οδήγησε να αναζητήσετε αυτήν την πρόκληση και να σκεφτείτε τους πυλώνες υποστήριξης που υπάρχουν στη ζωή σας για να σας βοηθήσουν να την ολοκληρώσετε.

Στη διαδικασία προετοιμασίας του μαθήματος, θα λάβετε επίσης καθοδήγηση για να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα άσκησης. Αυτό συχνά περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προπόνησης αντοχής και δύναμης. Μπορείτε να εφαρμόσετε τον εαυτό σας με νέους τρόπους για να ασκήσετε συνήθειες που σας αρέσουν ήδη ή μπορεί να είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσετε νέες! Συχνά, οι σύμβουλοι μαθημάτων συνιστούν να κάνετε μια βόλτα ή μια πεζοπορία με τις νέες σας μπότες πεζοπορίας σε μια περιοχή και αυτή η πτυχή της προετοιμασίας μπορεί επίσης να σας οδηγήσει σε μέρη που μπορεί να μην έχετε επισκεφτεί πριν.

Θα λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό που θα φέρετε στην αποστολή σας. Πολλά κομμάτια εξοπλισμού μπορούν να δανειστούν από το Outward Bound ή από προγράμματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε το Outward Bound. Οι πληροφορίες που θα λάβετε θα περιλαμβάνουν επίσης προτάσεις για το πώς να βρείτε μεταχειρισμένα εργαλεία. Αυτή είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης διαδικασίας εκμάθησης πώς να νιώθετε άνετα στο ύπαιθρο ενώ είστε βιώσιμος καταναλωτής και οπαδός σε εξωτερικούς χώρους. Το υλικό Outward Bound που λαμβάνετε εκ των προτέρων θα περιλαμβάνει μαθήματα για θέματα όπως η επίστρωση, η θερμική ρύθμιση και η συσκευασία της τσάντας σας. Η διαδικασία της προετοιμασίας να αφήσετε πίσω πολλά αντικείμενα και να αμφισβητήσετε τι χρειάζεστε τουλάχιστον, μπορεί επίσης να είναι μεταμορφωτική από μόνη της!

Εύρεση εμπιστοσύνης στις δεξιότητες και την κοινότητα

Μετά από εβδομάδες ή μήνες προετοιμασίας για ένα μάθημα Outward Bound, οι μαθητές συχνά έχουν ήδη μάθει αρκετά για τον εαυτό τους, το σώμα τους και τη διαδικασία προετοιμασίας για μια αποστολή στην άγρια ​​φύση. Όταν επιτέλους ξεκινήσετε την πορεία σας, η πρώτη φάση της αποστολής είναι γνωστή ως Φάση Εκπαίδευσης και θα είστε σε θέση να μάθετε όλες τις βασικές δεξιότητες για να νιώσετε άνετα στο περιβάλλον της άγριας φύσης όπου ταξιδεύετε. Θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο, να κάνετε εναλλάξ για να μαγειρέψετε ένα γεύμα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών σας και να «μάθετε τα σχοινιά» για να αρχίσετε να ελέγχετε τα μέσα του καθημερινού σας ταξιδιού, είτε πρόκειται για ιστιοφόρο, κανό, έλκηθρο , με τα πόδια ή κάτι άλλο!

αποτελέσματα δεξιοτήτων

Το αποτέλεσμα της φάσης εκπαίδευσης είναι ότι μπορείτε να φύγετε με μια σταθερή αίσθηση του πώς να καλύψετε τις βασικές ανάγκες στο πλαίσιο της άγριας φύσης. Θα αρχίσετε επίσης να γνωρίζετε το πλήρωμα με το οποίο συνεργάζεστε και όλες οι δεξιότητες που εξασκείτε θα επιτευχθούν μέσω της ομαδικής συνεργασίας και με την υποστήριξη των εκπαιδευτών. Οι μαθητές βρίσκουν συχνά αυτή την πρώτη φάση συναρπαστική και ταπεινωτική. Δίνει μια άμεση αίσθηση ολοκλήρωσης νέων δεξιοτήτων και απαιτεί επίσης την ικανότητα να κάνετε ερωτήσεις και να μαθαίνετε γρήγορα από την αποτυχία.

Βήμα στην ηγεσία

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο στόχος του εκπαιδευτή είναι να διδάξει όλες τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δεξιότητες της αποστολής ανεξάρτητα. Ενώ η Εκπαιδευτική Φάση αφορούσε αποκλειστικά τις τεχνικές δεξιότητες για να νιώθετε άνετα με τα ταξίδια στην άγρια ​​φύση, αυτές γίνονται ένα μέσο για διαρκή αποτελέσματα που μπορούν να εφαρμοστούν σε μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων. Μέσω της συνεργασίας για να μάθουν δεξιότητες και να ταξιδεύουν αποτελεσματικά διατηρώντας παράλληλα το πλήρωμα ασφαλές και υγιές, τα μέλη του πληρώματος αναπτύσσουν την ικανότητά τους για οικοδόμηση σχέσεων και ομαδική εργασία, βλέποντας πώς το επιτυχημένο ταξίδι βασίζεται στην κουλτούρα του να ανήκεις.

Μέσω περιοδικών κατ‘ ιδίαν επικοινωνίας με τον Εκπαιδευτή σας και τον ομαδικό στοχασμό καθ‘ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς και από τον χρόνο για μοναξιά και ενδοσκόπηση, η αυτογνωσία και η αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης θα βαθύνουν.

Καθώς το πλήρωμα έρχεται να ταξιδέψει με μεγαλύτερη ανεξαρτησία, θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να αντιμετωπίσει τις φυσικές συνέπειες και να μάθει από την εμπειρία. Οι μαθητές συχνά διαπιστώνουν ότι η μάθηση σε αυτό το περιβάλλον γεννά την ανάγκη για θάρρος, επιμονή και διεκδίκηση με τρόπους που μπορεί να μην είχαν ασκήσει πριν. Στο τέλος του μαθήματος, οι μαθητές συχνά επιστρέφουν έχοντας εμπλακεί σωματικά με εντελώς νέους τρόπους, ασκώντας μια αίσθηση αυτορρύθμισης και νιώθοντας νέα σωματική αυτοπεποίθηση.

Learning Beyond Expedition

Μεγάλο μέρος της μάθησης από ένα μάθημα Outward Bound συμβαίνει συχνά αφού το πλήρωμα αποχαιρετήσει και επιστρέψει στο σπίτι. Η Caitlin Brown, μια Εκπαιδεύτρια με Εξωτερικό Δεσμό στην Καλιφόρνια αντανακλάται, «Αν έχω κάνει τη δουλειά μου ως Εκπαιδευτής, οι μαθητές μου θα φύγουν με την ικανότητα να μεταφέρουν όσα έμαθαν για τον εαυτό τους και την ικανότητά τους να ξεπερνούν τις προκλήσεις για να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινή τους ζωή. Η πραγματική πορεία προς τα έξω ξεκινά μόνο όταν τελειώσει η αποστολή στην έρημο». Ο όρος «Μετάβαση προς τα έξω» αναφέρεται σε αυτή τη μεταφορά: ένα πλοίο που αφήνει την ασφάλεια του λιμανιού για να βγει στη θάλασσα. Το τέλος του μαθήματος θα περιλαμβάνει μια ποικιλία ρυθμίσεων για να σκεφτείτε την εμπειρία του μαθήματος, να επισημάνετε ορόσημα και να ενσωματώσετε αυτές τις γνώσεις στη ζωή σας στο σπίτι.

κοινοτικά αποτελέσματα

Συχνά, τα πληρώματα δημιουργούν στενούς δεσμούς και τα ταξίδια αποστολής γίνονται το νέο φυσιολογικό. Εγκαθιστώντας σε έναν ρυθμό κατασκήνωσης και ταξιδιού, οι καθημερινές εργασίες είναι πιο απλές και με λιγότερους περισπασμούς. Μετά από μια εντυπωσιακή εμπειρία περιπέτειας στην έρημο, η επιστροφή στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής μπορεί να είναι μεγαλύτερη πρόκληση. Για αυτόν τον λόγο, οι εκπαιδευτές συχνά σκέφτονται αυτό που έρχεται μετά την αποστολή στην έρημο ως «την πραγματική πορεία προς τα έξω», με την ίδια την αποστολή ως φάση προετοιμασίας και εκπαίδευσης.

Τα μέλη του πληρώματος ενσωματώνουν τις εμπειρίες τους στο Outward Bound με όλους τους τρόπους. Μερικοί θεωρούν ότι είναι χρήσιμο να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στο μάθημά τους ή με τους Εκπαιδευτές τους. Άλλοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να κάνουν μια παρουσίαση για την πορεία τους στην οικογένειά τους ή στην κοινότητά τους. Μπορεί να εμπνευστείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τις δεξιότητες που ήταν μέρος του μαθήματός σας ή να αφοσιωθείτε σε νέες γνώσεις και σετ δεξιοτήτων. Ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους μεταφοράς της μάθησης προέρχεται από τη μακροχρόνια ικανότητα να νοηματοδοτείται και να αναπτύσσεται από εμπειρίες δυσφορίας ή φαινομενικής αποτυχίας.


Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Nora Spicer έχει διδάξει μαθήματα backpacking και κανό στο Hurricane Island Outward Bound School από το 2014. Έχει μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και διδάσκει Ιστορία των Η.Π.Α.honoraspicer.com).