Τι να περιμένετε σε μια εξερχόμενη αποστολή: Το εκπαιδευτικό ταξίδι

Τι να περιμένετε σε μια εξερχόμενη αποστολή: Το εκπαιδευτικό ταξίδι

Juni 7, 2022 0 Von admin

Η εγγραφή σε μια αποστολή Outward Bound δεν είναι εύκολη. Γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το αν είστε γονιός ενός μαθητή ή ο ίδιος που πηγαίνει στην αποστολή, η διαδικασία και οι ημέρες πριν από την εμπειρία μπορεί να γεμίσουν με ερωτήσεις. Από ποιος θα είναι μαζί μου προς την τι να συσκευάσω ή ακόμη και πού πάμε? Ελπίζουμε να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις στη σειρά τεσσάρων μερών μας: Τι να περιμένετε σε μια αποστολή προς τα έξω.

Τρίτο στη λίστα με το τι να περιμένετε είναι το εκπαιδευτικό ταξίδι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μαθαίνουν και αναπτύσσονται μέσα από την πρόκληση.

Επιφανειακά, μοιάζει με οποιοδήποτε ταξίδι στην πίσω χώρα που βλέπετε στο Instagram, αλλά μια αποστολή Outward Bound είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Αυτό που συμβαίνει σε ένα μάθημα είναι μια σκόπιμη διαδικασία με έναν όμορφο συνδυασμό κατασκευασμένων και φυσικών προκλήσεων. Μέσω αυτής της πρόκλησης, οι μαθητές βιώνουν ανάπτυξη με τρόπο που έχει μόνιμο αντίκτυπο σε αυτούς, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους. Τα βασικά όλων των μαθημάτων παραμένουν κάπως παρόμοια. Συναντάτε το πλήρωμά σας, πακετάρετε τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για μια αποστολή και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο μεγάλο άγνωστο (στην χώρα) για να μάθετε δεξιότητες αποστολής και υπαίθριας διαβίωσης. Στις αποστολές, οι μαθητές πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον καθώς ταξιδεύουν στην πίσω χώρα.

Η πρόκληση της υπαίθριας διαβίωσης

Μερικοί μαθητές μπορεί να βρεθούν πιο μακριά από 15 πόδια από ένα ψυγείο για πρώτη φορά στη ζωή τους. Ίσως χρειαστεί να καταφέρουν να πάνε στην τουαλέτα έξω στην καταρρακτώδη βροχή. Εάν ένας μουσαμάς είναι κακώς πιασμένος, μπορεί να ξυπνήσει με βρεγμένο εξοπλισμό. Η υπαίθρια ζωή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φυσικής πρόκλησης στην πορεία. Οι εκπαιδευτές δεν έχουν κανένα ρόλο στη δημιουργία του. Είναι η άγρια ​​φύση, η ύπαιθρος, και είμαστε στο έλεος της φύσης. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως Εκπαιδευτής είναι να διδάξω στους μαθητές μου τις τεχνικές δεξιότητες για να διαχειριστούν αυτές τις προκλήσεις και να στοχεύσω να αναπτύξω μια κουλτούρα πληρώματος όπου υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον μέσω αυτής.

Η ζωή στη φύση είναι μια πρακτική του να κάθεσαι με δυσφορία. Είναι ένα βήμα έξω από την κανονική, άνετη, σύγχρονη ζωή μας. Υπάρχουν ψηλά με απέραντη ομορφιά και περηφάνια, και φυσικά, υπάρχουν βαθιά χαμηλά που σε κάνουν να εύχεσαι να γυρνούσες σπίτι στον καναπέ. Μερικές φορές νιώθουμε άβολα και πρέπει να μάθουμε να δείχνουμε ανθεκτικότητα και να ευδοκιμούμε ούτως ή άλλως. Κάθε φορά που βλέπω ένα πλήρωμα να κάνει αυτόνομα ένα χορευτικό πάρτι στη βροχή, η πίστη μου στην επιμονή της ανθρωπότητας αναβιώνει.

Οι κόμποι είναι συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι μαθητές ενώ βρίσκονται σε μια αποστολή. Καθώς χρησιμοποιούνται για να στήσουν τα μουσαμάδες και τις σκηνές τους, να ασφαλίσουν το φαγητό τους, να σκαρφαλώσουν και πολλά άλλα. Φωτογραφία του Dalton Johnson.

The Challenge of the Crew Dynamic

Η συνεργασία με άλλους μπορεί να είναι δύσκολη. Συνήθως, οι μαθητές έρχονται γρήγορα πολύ κοντά με το πλήρωμά τους και μέσω αυτής της συνέργειας έρχεται μια εντυπωσιακή ποσότητα μάθησης. Καθώς οι μαθητές γίνονται πιο άνετοι μεταξύ τους, κλίνουν σε βαθύτερες προκλήσεις μιλώντας για τη ζωή τους και τους προβληματισμούς τους για το μάθημα. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό για μερικούς, αλλά όσο περισσότερα μοιράζεται ένα πλήρωμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία να αναπτυχθούν σε συμπόνια καθώς οι μαθητές μαθαίνουν από τις προοπτικές άλλων.

Περάστε αρκετό χρόνο μαζί και μπορεί να υπάρξει και κάποια σύγκρουση. Μέρος της δουλειάς μου ως Εκπαιδευτής είναι να υποστηρίζω τους μαθητές με εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις. από θέματα ένα προς ένα έως σημαντικές ομαδικές αποφάσεις.

Η πρόοδος της ηγεσίας μέσα σε ένα μάθημα είναι ένα άλλο εξαιρετικό ατομικό έδαφος εκπαίδευσης που βρίσκεται στο ομαδικό περιβάλλον. Η ηγεσία από ομοτίμους μπορεί να είναι μια ισχυρή εμπειρία, ειδικά όταν συνδυάζεται με σχόλια από τους συναδέλφους του πληρώματος. Στόχος μου είναι ένα μάθημα να παρέχει έναν σωματικά και συναισθηματικά ασφαλή χώρο στους μαθητές για να εξασκηθούν χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας και να κάνουν σκληρές συζητήσεις. Οι δυναμικές προκλήσεις του πληρώματος συνήθως ξεκινούν φυσικά, αλλά οι εκπαιδευτές θέτουν επίσης προκλήσεις σε αυτό το πεδίο μέσω πρωτοβουλιών δημιουργίας ομάδας και σκόπιμων αποστολών για τη δημιουργία ελεγχόμενων ρυθμίσεων για δεξιότητες μάθησης όπως η ομαδική εργασία, η ακρόαση και η επίλυση συγκρούσεων.

διαδικασία ομαδικής εργασίας

Η ομαδική εργασία είναι ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής του πληρώματος κατά την πορεία. Καθώς οι μαθητές μαθαίνουν να εμπιστεύονται, να προκαλούν και να βασίζονται στην κοινότητά τους, είναι σε θέση να ξεπερνούν περισσότερες προκλήσεις.

Η Πρόκληση της Αυτοδυναμίας

Οι αποστολές Outward Bound δημιουργούνται χρησιμοποιώντας προόδους. Κάθε μάθημα έχει μια προπονητική, κύρια και τελική φάση. Υπάρχει μια πρόοδος σε κάθε τομέα ενός μαθήματος: στην κουζίνα, την πλοήγηση, τη διαχείριση χρόνου, την ηγεσία, την προσωπική αποκάλυψη, την κατασκήνωση κ.λπ. Ο στόχος μου ως εκπαιδευτής είναι να διεξάγω μια ενδελεχή φάση εκπαίδευσης για όλους τους τομείς και να δώσω παραγωγική και εποικοδομητική ανατροφοδότηση στην κύρια φάση. Αυτή η εξέλιξη έχει σκοπό να δώσει στα πληρώματα ευκαιρίες για αυτοδυναμία. Στην τελική φάση, στοχεύω να προσφέρω μια κατάλληλη πρόκληση, έτσι ώστε ένα πλήρωμα να μπορεί να λάμψει και να επιδείξει αυτή την αυτοδυναμία.

Δεν είμαι οδηγός, είμαι εκπαιδευτής. Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, οι μαθητές μαθαίνουν ό,τι χρειάζονται για να αναλάβουν την ευθύνη της πορείας τους. Η αγαπημένη μου στιγμή σε μια αποστολή είναι όταν μπορώ να κάνω ένα βήμα πίσω και να παρακολουθώ τα πληρώματα να αναπτύσσονται στις δεξιότητες που έχουν μάθει. Στοχεύοντας στην αυτονομία, οι μαθητές βιώνουν πραγματικά την ιδιοκτησία στη ζωή τους και εξερευνούν τις πλήρεις δυνατότητές τους.

Μετά την εκμάθηση, την εξάσκηση και την κατάκτηση των δεξιοτήτων σε υπαίθριες δραστηριότητες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους με νέους τρόπους, όπως τα ράπιντ ανώτερης τάξης.

Η πρόκληση της επιλογής και η έλλειψή της

Ορισμένα στοιχεία ενός μαθήματος έχουν ένα στοιχείο «πρόκληση από επιλογή». Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να αποφασίζετε να σκαρφαλώσετε ή όχι, ή να αποφασίσετε να μοιραστείτε τα συναισθήματα ή τις σκέψεις σας σε μια βραδινή συνάντηση. Όταν παρουσιάζεται μια επιλογή, υπάρχει συνήθως μια ευκολότερη και μια πιο δύσκολη επιλογή. Το να πηδάτε σε μια ανάβαση όπου μπορεί να αποτύχετε και να μοιράζεστε έναν κύκλο όπου μπορεί να αισθάνεστε ευάλωτοι είναι μόνο δύο παραδείγματα τρομακτικών επιλογών. Όταν σου δίνεται η επιλογή, μπορείς να γείρεις και να διαλέξεις τη δυσκολότερη;

Μέσω της ελευθερίας της επιλογής, οι μαθητές μπορούν να βιώσουν πρακτορεία και ενδυνάμωση. Και την ίδια μέρα, μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση με λίγες επιλογές σχετικά με αυτό. Ίσως ήταν μια τεράστια μέρα, ακόμα κάνουμε πεζοπορία και πραγματικά η μόνη επιλογή είναι να φτάσουμε στην κατασκήνωση. Δεν μπορούμε απλά να καθίσουμε και να τελειώσουμε ακόμα, αν και ίσως το θέλουμε. Στιγμές με έλλειψη επιλογής μας δείχνουν ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές, επιτρέποντάς μας να βιώσουμε ένα νέο επίπεδο των δυνατοτήτων μας.

Ένα πλαίσιο που θα βοηθήσει στον ορισμό: Ο κύκλος Kolb

Ένα τεράστιο μέρος οποιασδήποτε αποστολής Outward Bound είναι μια σκόπιμη στιγμή για να σκεφτείτε την εμπειρία. Όταν συμβαίνει κάτι δύσκολο και δεν αφιερώνουμε χρόνο για να το σκεφτούμε, η μάθηση μπορεί να χαθεί. Αυτό μπορεί να μοιάζει με μια βραδινή συνάντηση, μια προτροπή ημερολογίου ή κάποια στιγμή για να μείνετε μόνοι. Ο κύκλος Kolb (Kolb 1984) είναι ένα ακαδημαϊκό πλαίσιο που βοηθά στην περιγραφή αυτής της διαδικασίας. Περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: συγκεκριμένη εμπειρία, στοχαστική παρατήρηση, αφηρημένη εννοιολόγηση και ενεργητικός πειραματισμός. το καθένα ρέει στο επόμενο και η βασική ιδέα είναι ότι μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα από την εμπειρία μας μέσω του στοχασμού και στη συνέχεια να τα εφαρμόσουμε στο μέλλον.

Αυτό το πλαίσιο είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για τη διαμόρφωση της διαδικασίας πίσω από τον προγραμματισμό της βιωματικής εκπαίδευσης. Στην πραγματικότητα, ο κύκλος μοιάζει περισσότερο με μια διάλεκτο που συμβαίνει σε πολλές κατευθύνσεις και διαστάσεις, ταυτόχρονα. Αλλά για λόγους απλότητας, αυτός είναι ένας χρήσιμος φακός μέσω του οποίου μπορείτε να κατανοήσετε τη διαδικασία πίσω από μια αποστολή Outward Bound. Κάνουμε δύσκολα πράγματα, αναλογιζόμαστε αυτά τα δύσκολα πράγματα και εφαρμόζουμε αυτές τις γνώσεις για μελλοντικά δύσκολα πράγματα.

ανακλαστική διαδικασία

Οι μαθητές κρατούν ένα ημερολόγιο της ομάδας κάθε μέρα που χρησιμοποιούν για να προβληματιστούν σχετικά με τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα της ημέρας. Φωτογραφία του Dalton Johnson

Το βάθος της διαδικασίας

Ενώ τα πλαίσια είναι ωραίο να κατανοηθούν, αυτό το πλαίσιο και το άρθρο μπορούν να φτάσουν μόνο στο σημείο να εξηγήσουν το βάθος της διαδικασίας, επειδή είναι πέρα ​​από λόγια με πάρα πολλούς τρόπους. Ένας από τους λόγους που μου αρέσει τόσο πολύ να γράφω για τη βιωματική εκπαίδευση είναι ότι είναι μεγάλη πρόκληση να προσπαθήσω να το εκφράσω με λέξεις. Αυτή η διαδικασία δεν μοιάζει με την παραδοσιακή σχολική εκπαίδευση. Δεν χωράει σε κουτιά ούτε βαθμολογείται. Αλλά λειτουργεί, είναι σαν μαγικό μερικές φορές. Η βιωματική εκπαίδευση αναβίωσε τη δύναμη που δεν ήξερα ότι είχα την οποία συνήθιζα να σηκώνω τον εαυτό μου από τον πάτο. Τώρα βλέπω αυτή τη διαδικασία να λειτουργεί με τους μαθητές μου, και αν δεν τη δω, ξέρω ότι ίσως φυτεύεται ένας σπόρος, και αυτό είναι επίσης εντάξει.

Κολμπ, Ντέιβιντ. (1984). Βιωματική μάθηση: Η εμπειρία ως πηγή μάθησης και ανάπτυξης.


Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Addie Hurwitz είναι εκπαιδεύτρια πεδίου για το North Carolina Outward Bound School, κυρίως εκτός της κατασκήνωσης βάσης Table Rock. Ο Addie έχει πτυχίο στη Διαχείριση Αναψυχής, Πάρκου και Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Penn State. Της αρέσει να εργάζεται στη βιωματική εκπαίδευση και παίρνει παρόμοια χαρά από τη μελέτη της ακαδημαϊκής πλευράς της. Όταν δεν είναι σε μια πορεία, ο Addie είναι πιθανό να κάνει σκι ή να ταξιδεύει.