10 τύψεις σε 2250 ημέρες γονικής μέριμνας

10 τύψεις σε 2250 ημέρες γονικής μέριμνας

Mai 31, 2022 0 Von admin

Δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ή ποιο, με άλλα λόγια, θα είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Χρησιμοποίησα τη λέξη «λύπη» στον τίτλο, αλλά δεν είναι ακριβής γιατί όταν αναλαμβάνουμε δράση με βάση την κλήση της καρδιάς μας, η λύπη δεν είναι το σωστό συναίσθημα, ακόμα κι αν δεν εξελίχθηκε όπως ελπίζαμε.

Κι όμως, κοιτάζοντας πίσω στο γονεϊκό μου ταξίδι, θα είχα κάνει αρκετά πράγματα διαφορετικά αν μπορούσα να ξαναγεννήσω το πρώτο μου παιδί, έχοντας τα εργαλεία και τις γνώσεις που έχω σήμερα.

Όταν ήταν Just Us

Γράφω αυτήν την ανάρτηση επειδή η ανατροφή των παιδιών είναι ένα εντελώς νέο παιχνίδι με μπάλα σε σύγκριση με το να είσαι ελεύθερος, σε σχέση ή ακόμα και παντρεμένος.

Όταν είστε μόνο εσείς ή εσείς και ένας σύντροφος, έχετε πλήρη αυτονομία στη ζωή σας. Παίρνετε τις αποφάσεις, τις κλήσεις, φορώντας το εικονιστικό παντελόνι, ακόμα και όταν φοράτε φούστα.

Νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είσαι. κάνεις σχέδια για το πώς θα γίνεις γονέας. Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας, ο Jon και εγώ υποσχεθήκαμε ότι δεν θα κοιμόμασταν ποτέ μαζί με τα παιδιά μας. σκεφτήκαμε επίσης ότι θα ήταν ο καλός αστυνομικός και εγώ ο κακός αστυνομικός. Τότε ήταν που ακόμα πίστευα ότι η ανατροφή των παιδιών είχε να κάνει με την αστυνόμευση των παιδιών.

Μετανιώνετε ποτέ για τις αποφάσεις σας ως γονείς; Ή μήπως είστε νέα μητέρα που προσπαθείτε να σχεδιάσετε μια γονεϊκή πορεία που θα αισθάνεται καλά για όλους; Υπάρχει ένα πακέτο που θέλω για εσάς από αυτήν την ανάρτηση - μην χάνετε τον εαυτό σας στη μητρότητα #positiveeparenting #positiveparentingsolutions #positivecommunoication #gentleparenting #parentinghelp #parenting101 #parentingfromtheart #mindfulness #mindfulparenting #mindfulmotherhood

Όταν γίναμε οι τέσσερις από εμάς

Από τότε, έχω αποχωριστεί εντελώς τις έννοιες του καλού και του κακού όπως τα ξέρουμε, και ο μεγαλύτερος μου εξακολουθεί να έρχεται στο κρεβάτι μαζί μας πότε πότε. Όσο για τη μικρότερη μου, μερικές φορές την παρακαλώ να κοιμηθεί μαζί μας, αλλά απλά δεν της αρέσει. Αυτό σημαίνει ότι Τα παιδιά μας ΔΕΝ είναι προϊόν της ανατροφής μας. Τουλάχιστον όχι εντελώς.

Είμαι μητέρα 2250 μέρες.

Ξυπνούσα κάθε βράδυ για 2250 νύχτες.

Κράτησα τα χεράκια και τα αγκάλιασα για να κοιμηθώ για 2250 βράδια.

Έχουν περάσει 2250 μέρες από τότε που έχω περάσει μια νύχτα μόνος. με τον σύζηγό μου.

Έχουν περάσει 2250 μέρες από τότε που μπορούσα να είμαι ΕΓΩ, πώς ήθελα να είμαι ΕΓΩ, και πότε ήθελα να είμαι ΕΓΩ.

10 τύψεις σε 2250 ημέρες γονικής μέριμνας

Δεν θα άλλαζα το μεγαλύτερο μέρος του γονεϊκού μου ταξιδιού γιατί κάθε μέρα είναι μια αληθινή ευλογία, αλλά θα είχα κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά αν υπήρχε ένα κουμπί επανεκκίνησης στην γονική εμπειρία. Εδώ είναι:

 1. Δεν θα άκουγα γονικές συμβουλές που δεν συμβαδίζουν με αυτό που μου λέει η καρδιά μου.
 2. Δεν θα επέτρεπα τις κρίσεις των άλλων να αμαυρώσουν την εμπειρία μου.
 3. Δεν θα παραβίαζα τα όριά μου στο όνομα της γονικής μέριμνας.
 4. Δεν θα έπαιρνα αποφάσεις από θέση ενοχής.
 5. Δεν θα φοβόμουν να πω ΟΧΙ όταν το ΝΑΙ δεν μου ταιριάζει.
 6. Δεν θα πίστευα ότι ήξερα τίποτα.
 7. Δεν θα έκανα σχέδια για το μέλλον με βάση το παρόν.
 8. Δεν θα πίστευα ότι τα παιδιά μου είναι η αντανάκλασή μου.
 9. Δεν θα ζητούσα συγγνώμη για τη συμπεριφορά ή τα συναισθήματα των παιδιών μου.
 10. Δεν θα έδινα προτεραιότητα στη σχέση μου με τον άντρα μου.

Αυτή η λίστα ήταν η ιστορία της πρώτης μου χρονιάς ως μητέρα, όταν η αγάπη για έναν μικρό, αβοήθητο άνθρωπο που βγήκε από το σώμα μου με τύφλωσε σε οτιδήποτε άλλο. αλλά δεν με τύφλωσε αρκετά.

Η μητρότητα είναι εξέλιξη. μεγαλώνουμε δίπλα στα παιδιά μας. Αλλά αν υπήρχε ένα κουμπί επανεκκίνησης για την ανατροφή των παιδιών - αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα έκανα διαφορετικά #positiveeparenting #positiveparentingsolutions #positivecommunoication #gentleparenting #parentinghelp #parenting101 #parentingfromtheart #mindfulness #mindfulparenting #mindfulmotherhood

Πώς Χάθηκα

Θυμάμαι ότι άλλαζα τα ρούχα μου όταν δεν άρεσαν στο 2χρονο παιδί μου.

Θυμάμαι ότι σταμάτησα να τραγουδάω όταν στο ενός έτους μου δεν άρεσε ο ήχος της φωνής μου.

Θυμάμαι το συναίσθημα του πληγωμένου και της δυσπιστίας στον εαυτό μου όταν άκουσα κριτικές εναντίον των γονιών μου.

Θυμάμαι ότι έπαιρνα περισσότερες από μία αποφάσεις με στόχο να ευχαριστήσω τους άλλους.

Θυμάμαι ότι παραμερίζω πράγματα που είχαν σημασία για μένα για να τιμήσω τον ρόλο της «μητέρας».

Θυμάμαι ότι άρχισα να ετοιμάζω μόνο το φαγητό που τους άρεσε.

Θυμάμαι ότι προσπάθησα να καταλάβω γιατί η ανατροφή των παιδιών δεν τήρησε την υπόσχεσή της και μετά το κατάλαβα.

Πώς Χανόμαστε

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, δεν μεγάλωσα γνωρίζοντας ότι είχα ανάγκες και συναισθήματα που έχουν σημασία, ακόμα κι αν τα γιόρταζα εν αγνοία μου στα νεότερα μου χρόνια. Και έτσι, μετά τη γέννα, το πρώτο πράγμα που χάνεται είσαι εσύ – η ταυτότητά σου, η αυτονομία σου, η ελευθερία σου, και τείνουμε να πιστεύουμε ότι είναι εντάξει επειδή τώρα είμαστε μητέρες. Και είναι εντάξει, αλλά μόνο στο βαθμό που μας βολεύει.

Δουλεύοντας με μητέρες και γονείς για περισσότερα από πέντε χρόνια τώρα, έμαθα πόσο δύσκολο είναι να τραβήξω τη γραμμή που διαχωρίζει το «δίνοντας» από το «αίσθημα ότι στερείται». Το ατελείωτο δώρο, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι ευγενές, είναι να σπέρνεις τους σπόρους μιας ζωής χωρίς όρια και το να χτίζεις ένα σπίτι χωρίς τοίχους είναι αδύνατο.

Το Takeaway σας

Σήμερα, είμαι πιστοποιημένος προπονητής θετικών γονέων και α συγγραφέας παιδικών βιβλίωνκαι αν κάτι θέλω να πάρετε από αυτό το άρθρο, είναι αυτό μετράς.

Το να έχεις ένα μωρό δεν σημαίνει ότι θα σε χάσεις. Αντίθετα – η ανατροφή των παιδιών είναι μια ευκαιρία να γιορτάσετε αυτό που είστε, τα όριά σας, τις ανάγκες σας και τα συναισθήματά σας και να αφήσετε αυτή τη γιορτή του εαυτού σας να γίνει η αμοιβαία γιορτή όλων.

Μπορούμε μόνο να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας όπως συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας.

Join my life and parenting group support στο Facebook; Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω 🙂

Φωτογραφία από Μπρουκ Λαρκ επί Ξεβιδώστε.

img class=”aligncenter size-full wp-image-6302″ src=”https://parentsenlight.com/wp-content/uploads/2022/05/Avoid-this-Parenting-Mistake-Almost-All-Mothers-Do .png” alt=”Τόσες πολλές μητέρες, και έκανα το ίδιο για λίγο, χάνονται στην ανατροφή των παιδιών, στην απόλυτη μητρότητα. Να γιατί είναι λάθος και πώς θα ωφεληθείτε από το να θυμάστε ότι ΕΣΕΙΣ έχει σημασία #positiveparenting #positiveparentingsolutions #positivecommunoication #gentleparenting #parentinghelp #parenting101 #parentingfromtheart #mindfulness #mindfulparenting #mindfulparenting #height=mindfulmotherhood #mindfulparenting #mindfulmotherhood